انواع واکسن گربه 

همه میدانیم که واکسن زدن گربه های خانگی یکی از مهم ترین اقدامات برای نگهداری آنها در خانه است. این کار هم از ابتلای گربه به بیماری های مختلف جلوگیری میکند و هم اگر این بیماری ها قابلیت انتقال به انسان را داشته باشند، واکسیناسیون گربه از این کار جلوگیری میکند.  

واکسن گربه ها انواع مختلفی دارد و باید در زمان مناسب تزریق شوند تا تاثیر گذاری مناسبی داشته باشند. در ادامه این نوشته به بررسی انواع واکسن هایی که گربه تان باید تزریق کند و تاثیرات آن اشاره میکنیم.  

قبل از پرداختن به این موضوع خوب است با سایت پت پارس که یکی از معتبر ترین و جامع ترین فروشگاه اینترنتی خرید ملزومات نگهداری از انواع حیوانات خانگی است آشنا شویم. در این سایت شما میتوانید وسایل مختلفی مانند محصولات درمانی گربه، سوپ و تشویقی گربه، کنسرو گربه، ووم گربه، مالت گربه و …  را برای نگهداری هرچه بهتر از پت خود در خانه تهیه کنید.  

 

انواع واکسن گربه ها 

قبل از تزریق هر نوع واکسن به گربه خود، بهتر است با نوع واکسن و عوارض آن برای گربه خود آشنا باشید و آمادگی های لازم برای انجام اقدامات مختلف پس از تزریق را داشته باشید. با این کار نه گربه تان بعد از انجام تزریق اذیت میشود و نه شما را اذیت میکند.  

عوارض بعد از واکسن ها از نظر شدت و مدت متغیر هستند و اگر شما این موضوع را ندانید ممکن است بعد از تزریق دچار اشتباهاتی شوید و یا در صورت طولانی شدن مدت نقاهت نگران سلامتی گربه شوید؛ در صورتی که این شرایط کاملا عادی میباشد.  

 

ارگانیسم های زنده 

تعدادی از واکسن های گربه مانند واکسن انسان ها هستند که با تزریق مقدار بسیار کمی از ویروس یا باکتری همان بیماری به بدن، باعث پاددتن سازی علیه آن شده و بدن به طور خودکار نحوه درمان آن را یاد میگیرد. لذا در صورت ابتلا به آن بیماری، بدن راه درمان آن را بلد خواهد بود و میتواند در مدت زمان کمتری و با عوارض کمتری آن ویروس و آن بیماری را از بین ببرد.  

 

انواع واکسن گربه

 

 

ارگانیسم های مرده 

این ارگانیسم ها نیز برای تحریک نحوه دفاع بدن تزریق میشوند و پس از ورود به بدن تکثیر میشود. در این حال بدن میتواند پاددتن مناسب برای مقابله با آن بیماری را ترشح کند و در صورت ابتلای مجدد به بیماری، بهبودی در مدت زمان کوتاهتری انجام شود و در عین حال بدن در صورت بیماری خیلی ضعیف نشود.  

 

واکسن های نوترکیب 

بخش زیادی از این واکسن ها از پروتئین تشکیل شده اند و برای تزریق، گربه نیاز به تایید پزشکی خواهد داشت. این نوع واکسن ها لازم نیست به همه گربه ها تزریق شود و فقط برخی از آنها به دلیل برخی شرایط نیاز به تزریق واکسن های نوترکیب خواهند داشتن که از خطر ابتلا به برخی از بیماری های خاص در امان باشند.  

 

چه واکسن هایی را باید به گربه خود تزریق کنیم؟ 

اگر در یک کلمه بخواهیم پاسخ این سوال را بدهیم، باید بگوییم که گربه های مختلف با توجه به شرایط مختلفی که دارند نیاز به تزریق انواع واکسن های متفاوتی دارند و به اصطلاح نمیتوان برای همه گربه ها یک نسخه پیچید. لذا قبل از تزریق واکسن به گربه تان، حتما با دامپزشک ماهر مشورت کنید که فقط واکسن های مورد نیاز بدن گربه تان را به او تزریق کنید.  

تزریق واکسن هایی که مناسب گربه نباشند، هم هزینه بالایی خواهد داشت و هم ممکن است عوارض سختی داشته باشد و به جای اینکه از ابتلای گربه به آن بیماری جلوگیری کند، باعث ابتلای گربه به همان بیماری یا بیماری های دیگر شوند. لذا از تزریق سرخود هر واکسنی به گربه خود، خودداری کنید.  

با این حال در صورت ابتلای گربه تان به بیماری های مختلف، خوب است در زودترین زمان ممکن به دامپزشک مراجعه کرده و در صورت نیاز واکسن مربوط به بیماری را هرچه سریعتر تزریق کنید تا تاثیر بهتری ببینید.  

بیماری های عفونی از آن دسته بیماری هایی هستند که با تزریق واکسن رو به بهبودی میروند و عفونت در مدت زمان کمتری از بین میرود. با این حال واکسن های مختلفی برای از بین بردن عفونت موجود هستند و تشخیص اینکه کدام نوع آن بهتر است، با پزشک خواهد بود.  

 

واکسن های مهم گربه ها 

 

پان لوکوپنی گربه  

این بیماری که بیماری عفونی محسوب میشود، بسیار خطرناک و بسیار مسری میباشد. با تزریق این واکسن میتوانید از ابتلای گربه خود به بیماری ناشی از این ویروس جلوگیری کنید. دقت داشته باشید که ویروس پان لوکوپنی برای مدت زمان زیادی خارج از بدن موجود زنده، زنده میماند و میتواند وارد بدن گربه های دیگر شود.  

اگر این ویروس با ویروس گاستروانتریت هموراژیک ترکیب شود، میتواند بسیار کشنده باشد و گربه را در مدت زمان بسیار کمی از بین ببرد. لذا یکی از پر اهمیت ترین واکسن های گربه، واکسن پان لوکوپنی میباشد.  

 

انواع واکسن گربه

 

 

هرپس و کلسی ویروس 

تزریق واکسن این ویروس، از ابتلای گربه به این بیماری جلوگیری نمیکند اما مقاومت بدن او را در برابر آن بسیار افزایش میدهد و اگر گربه ای در صورت تزریق واکسن به آن مبتلا شود، در مدت زمان کوتاهی بهبود پیدا میکند و میتواند به زندگی عای برگردد. اما ممکن است در صورت عدم تزریق آن، گربه در چند روز ابتدایی مبتلا شدن، جان خود را از دست بدهد.  

این ویروس ها عامل اصلی آنفوالانزای گربه ها و عفونت های ریوی آنها میباشد. در صورت پیشرفت این عفونت، چشم های گربه میتواند درگیر شود و دجار نارسایی دید شود. دقت داشته باشید برخی گربه ها به طور طبیعی نسبت به این ویروس مسری مقاوم باشیند و حتی در صورت ابتلا به آن علائمی نداشته باشند و در صورت تماس گربه شما با این گربه ها، بیماری به گربه شما منتقل شود. لذا تزریق این واکسن به همه گربه ها پیشنهاد میشود.  

 

کلامیدوفیلا فلیس 

این واکسن جزو واکسن های غیر اصلی محسوب میشود و نیازی نیست همه گربه ها آن را تزریق کنند. مهم ترین خطری که این بیماری برای گربه ها دارد، ابتلای آنها به التهابات دستگاه های درونی بدن خواهد بود که طی گذر زمان درمان میشود. دقت داشته باشید این بیماری در بچه گربه ها شایع تر است و گربه ها هرچه بزرگتر میشوند، بدن مقاوم تری نسبت به این ویروس خواهد داشت. لذا تزریق آن بیشتر برای بچه گربه ها توصیه میشود.  

 

بهترین سن برای تزریق واکسن های گربه چه زمانی است؟ 

همانطور که گفته شد، بدن بچه گربه ها در برابر ویروس های مختلف، ضعیف تر است. بدیهی است که بچه گربه ها نیاز بیشتری به تزریق واکسن دارند و باید اولین واکسن های خود را در سن 4 الی 6 هفتگی تزریق کنند. 

در ادامه تعدادی واکسن باید در 10، 12،14 و 16 هفتگی به گربه ها تزریق شود و پس از آن تنها نیاز به تمدید واکسن ها خواهد بود. برخی از وامسن ها هر 3 ماه یکبار نیاز به تمدید دارند، برخی از آنها هر 6 ماه یکبار و برخی از آنها به طور سالانه باید تمدید شوند.  

به خاطر داشته باشید ممکن است برای گربه شما بیماری پیش بیاید که نیاز باشد واکسن آن بیماری هرچه سریع تر به گربه تان تزریق شود، که این واکسن ها سن خاصی ندارند و فقط در مواقع لازم و ضروری تزریق میشوند.  

برای خرید انواع ملزومات نگهداری از گربه ها در خانه اعم از مولتی ویتامین گربه، خاک بستر گربه، شیر خشک گربه، قلاده گربه و … روی لینک ها کلیک کرده و محصولات را با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت خریداری فرمایید.  

همچنین با مطالعه مقالات این سایت میتوانید اطلاعات مفیدی در زمینه نگهداری از پت کسب کنید و سرپرست بهتری برای گربه خود باشید.